HartslagNu logo

Het is een systeem dat gekoppeld is aan de meldkamer van 112.

Als u geregistreerd staat bij HartslagNu kunt u via een SMS-bericht of app opgeroepen worden om bij u in de buurt te gaan reanimeren en/of de AED te bedienen.
Hoe sneller dat gebeurt, hoe groter de kans van overleven.

Om u aan te kunnen melden bij HartslagNu moet u natuurlijk wel in staat zijn om te kunnen reanimeren en een AED te kunnen bedienen. Daarom moet u allereerst een Cursus volgen.
Het is een eenvoudige opleiding, die iedereen aankan. Wilt u dit, bel dan één van de opleid(st)ers, die vermeld staan onder het blokje "Cursus volgen".
Als u dit hebt voltooid kunt u zich aanmelden via HartslagNu , onder het blokje "ik wordt burgerhulpverlener".
Op deze site vindt u ook alle benodigde informatie en antwoorden op veelgestelde vragen.

Hoe werkt HartslagNu?

Indien een centralist van 112 melding ontvangt van een reanimatie wordt het systeem van HartslagNu gekoppeld.
Het systeem van HartslagNu controleert dan welke burgerhulpverleners en AED's er in de omgeving beschikbaar zijn en alarmeert deze via SMS of App.
Beschikbare burgerhulpverleners in de directe omgeving van het slachtoffer worden aangestuurd om direct naar de opgegeven locatie te gaan en daar hulp te verlenen.
Burgerhulpverleners in een grotere cirkel om het slachtoffer worden naar verschillende AED's gestuurd om deze te halen en naar de locatie van het slachtoffer te brengen. Dit om er voor te zorgen dat er altijd een beschikbaar en werkende AED ter plaatse kan komen.

HartslagNu alarmeert altijd voldoende burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer. Ze streven ernaar om bij elke reanimatie vijf burgerhulpverleners en twee AED’s ter plaatse te krijgen.
HartslagNu roept altijd een groot aantal burgerhulpverleners op. Dit gebeurt om te zorgen dat er altijd wel burgerhulpverleners beschikbaar zijn om hulp te verlenen. De hulp kan verleent worden door direct naar het slachtoffer gestuurd te worden of naar een AED en deze dan naar de locatie van het slachtoffer te brengen.

De bedoeling is dat dit zo snel mogelijk gebeurt (voorbeeldvideo van een reanimatieoproep via de app ).

Meer informatie op de website van HartslagNu

 

HartslagNU is een systeem en geen redmiddel.
Het zijn de burgerhulpverleners samen met de AED's die het verschil kunnen maken.

 

Bankinformatie

Banknr: NL26RABO 0136 1350 13
T.n.v. AED-Cranendonck

KvK: 17208284

Contactgegevens

Via ons contactformulier kunt u ons berichten sturen.

Stichting AED-Cranendonck